2008. július 7., hétfő

Kétiksz

Bizony, Kedves Olvasó, ma van a születésnapom(a blogom meg ma nyolcszáz napos és még mondja valaki, hogy vannak véletlenek).
Húsz évvel ezelőtt már két órás voltam. Piri mamámmal tizenegy óra körül közölték, hogy anyuka drága, ebből ma császár lesz. Háromnegyed tizenkettőkor tolták be a műtőbe, leste az órát, onnan tudja(nem is értem, hogy írhatták a papírra, hogy 11:22-kor spontán hüvelyi úton születtem, az a zárójelentés tele van sületlenségekkel). Tehát 12:00-kor 1500 grammal, 39 centivel világra jöttem. A Föld-Sárkány évében a Rák jegyében, Mérleg aszcendenssel, Kos holdjeggyel. A doki azt mondta, még soha életében nem látott ilyen formás kislányt(Piri mama mesélte, mert bár altatásban volt, ezt valamiért hallotta). 12 után pár perccel már itthon is tudták, hogy létezem, pedig akkor még tekerős-tárcsázós telefonok voltak és nem volt olyan egyszerű dolog telefonálni, de Piri mama a szülésznéni lelkére kötötte, hogy hívja fel Bözsit, a keresztanyámat, aki meg sírva közölte a csapattal, hogy kerek másfél kilóval megszülettem és kislány vagyok és a dédim után a Viktória nevet kaptam(és a poén az, hogy a családtagjaimon kívül kevesen szólítanak így,az internetnek hála,mindenkinek Norewa vagyok.Ami persze jó, mert Viktória van kismillió, de Norewa csak egy van). 
Ma megint későn keltem, pedig nem is voltam fenn sokáig...Délben hívott Bözsi, hogy boldog születésnapot,de persze nem ő volt az első,hanem drága blogbarátném, Vörösbegy, akinek épp azelőtt olvastam a kommentjét, hogy megszólalt a telefon. Azóta jött még egy halom sms,meg egy halom ember,koccintottunk is ebéd előtt Bözsivel.Ebéd után hívott a kedvenc nagynéném,amitől annyira meglepődtem, hogy majdnem kiesett a telefon a kezemből,kész szerencse, hogy csak majdnem.
Hirtelen ennyi, most szerintem fogom a kutyát és lecsattogunk Ádámhoz a boltba, Kutyi úgyis rég látta a pasast :D

1 megjegyzés: