2012. március 18., vasárnap

Új trend?

Minden az (istenverte) szépésjó, csilli-villi Corvin sétánnyal kezdődött. Fogták magukat a tisztelt ottlakók, meg a tisztelt beruházók, beballagtak a főváros nagykutyáihoz, leraktak néhány milliót, és (kiadták az ukázt) szépen kérték, legyen a környékük neve Corvin-negyed, mert az menő, jól hangzik, (istennyilaharagja), mit tudom én. Úgyhogy csiribí-csiribá Corvin-negyed lett a pláza meg a mozi környékéből a Futó utcából, egészen a Horváth Mihály térig, meg még talán több utca is, azt nem tudom, nem nézegettem (gy.k.: mindenhol azért én se merek sétafikálni).
Nemrég a Kőris utcában sétáltattam a két szörnyikémet, és -mintegy véletlenül- az utcatáblára pillantottam. Köpni-nyelni nem tudtam hirtelenjében (csak egy óbazdmeg szakadt ki belőlem). Józsefváros helyett Orczy-negyed szerepelt a kerület száma mellett. Gondoltam, Corvinékat majmolja a helyi elit, lakópark van itt is, bár a fene se hitte volna, hogy ezen a szakadt környéken is élnek ilyen divatdiktátorok. Rohadt nagyot tévedtem.
Józsefváros, mint olyan, néhány éven belül megszűnik létezni (pedig 1777 óta így hívják a VIII. kerületet, érdekes, hogy Bécs VIII. kerületét szintén Józsefvárosnak nevezik). Lesz helyette Palotanegyed (Múzeum körút és környéke, bár ezt tudomásom szerint néhány éve, évtizede így becézik már), az említett Orczy-negyed, Csarnok-negyed (wtf?), Józsefváros-központ, meg amit még kitalálnak (félreértés ne essék, a Tisztviselőteleppel a világon semmi problémám nincs, azt 1887-től hívják így). Az utcatáblák cseréje már elkezdődött (azon gondolkodom, szerzek egy régit, legálisan persze, és kirakom itthon). Gondolom, nem két forintért szedik-rakják darabját. Tábla ára, munkadíj, öregapám térde kalácsa.
Mélységesen felháborít, hogy erre (meg lengyel-litván importra a NEMZETI ünnepen) van pénz. Új kukák kihelyezésére (lásd: Szar ügy), parkok rendbetételére, hajléktalan-helyzet javítására nincs (hogy csak a legapróbbakat említsem). Hogy ne csak hangzatos nevű, de minden szempontból VONZÓ legyen ez az egyébként hírhedt városrész. Ha bárki szót emel, jó esetben a vállukat vonogatják, rossz esetben nekik áll feljebb.
Jó lenne megtanulni, hogy attól nem lesz más a helyzet, hogy átnevezgetünk. Az emberek attól még ugyanakkora gödörben lesznek, ha nem nagyobban. Jó lenne felfogni, hogy SOKKAL KOMOLYABB gondok vannak, nem csak ebben a kerületben, az egész országban. Emberek az utcára kerülnek, nem azért, mert elbaltázták az életüket, hanem mert a fizetésük semmire nem elég. Vagy fedél van a fejük fölött, vagy esznek. Emberek, elsősorban korombeliek elhagyják a hazájukat, mert úgy érzik, itthon nincs jövőjük.
Ezek most az új trendek. Éhenhalás, kivándorlás, csövelés. Lehet majmolni.

Ha emiatt a bejegyzés miatt valaki feljelent, tegye. Nem bánom. Ha attól jobb lesz a helyzet a kerületben, netán egész Magyarországon, vállalok pert, börtönt, kivégzést, akármit. De képtelen vagyok szó nélkül nézni, mi folyik itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése