2013. október 4., péntek

Pénteki Projekt #2

Írj listát Glamour-napokra!

Mivel (jó esetben) sikerült túlélni a szortírozást, a jövő hétvégi Glamour-napok legjobb alkalom és mód arra, hogy kényeztessük a lelkünket, meg pótoljuk a kidobásra ítélt darabokat. A lista is a szortírozáshoz hasonlóan működik, a tavaszi listát is így írtam meg, ott is szerepel, hogy melyik részhez mik a kritériumok, de ismétlés a tudás anyja alapon azért elmondom még egyszer.
Persze, mielőtt még vad írogatásba kezdenél, szabj magadnak egy keretet, amit SEMMI ESETRE SEM léphetsz túl. Nálam ez összesen huszonötezer forint, ami nem sok, mások egyetlen dologra költenek ennyit, abból a szempontból viszont nagyonis sok, hogy alapesetben nem költök ennyit ruhára. Meglátod, mi mindenre elég, Kedves Olvasó. Egyébként meg simán előfordulhat, hogy hozzácsapok még ötezret a jövő hét folyamán (bár már túl vagyok a terepszemlén, és eddig teljes árakkal számolva is bőven a huszonötezres kereten belül vagyok, szóval valószínűleg nem kell növelnem). A lényeg az, hogy tartsd magad az összeghez, amit ELŐRE, és nem vásárlás közben szabsz meg, különben bajban leszel...
persze nem biztos, hogy akkorában, mint Becky :)
Mire van szükségem?
A lényeg, hogy indokold meg, miért akarod az adott darabot megvenni Nekem például azért van szükségem egy vékony türkiz pulcsira, mert összesen két hordható állapotú színes hosszú ujjúm van (az másik kettő fekete) és a türkizről tudom, hogy jól áll. Kötött pulcsim is csak fekete van, meg egy olívazöld de azokból elég is 2-3 egész télre, szóval nem tervezem, hogy veszek.

Ez nem indok, főleg ha huszonakárhány pár kesztyűd van.

Mit szeretnék még?
Csak és kizárólag azután veheted meg az itt felsoroltakat, ha végeztél a fentebbi tételekkel (azok ugyanis prioritást élveznek), és megvetted őket. Előfordulhat, hogy menet közben kihúzol közülük párat (mert nem lesz a méretedben, vagy mert rájössz, hogy mégsem kellenek). Szóval csakis ezután, és csakis akkor, ha maradt pénzed (még mindig tartva magad a meghatározott összeghez), jöhetnek azok a dolgok, amik csak simán "tetszenek". Szóval megveheted a huszonötödik pár kesztyűdet, vagy a negyvenharmadik tusfürdődet, rúzsodat, cicanadrágodat, sáladat, akármit.

Ha megírtad a listát, kapd elő a kuponfüzetedet, és nézd meg, hogy az egyes tételekhez milyen kuponokat tudsz igénybe venni, és szépen írd fel a listára. Ezek után a szabadnapodon, vagy most a hétvégén tarts terepszemlét! Ez azért hasznos, mert pontosan fogod tudni, hogy az adott darabot hol akarod beszerezni (ha van elég időd, fel is próbálhatod, így már azzal sem kell bajlódni, csak bemész és megveszed a jó méretet). Ezzel RENGETEG időt és energiát tudsz megspórolni, arról nem is beszélve, hogy ha az árakat is megnézed és felírod, akkor előre ki tudod számolni, mennyit fogsz költeni, és esetleg mit kell kihúznod a listáról, vagy mi mindent írhatsz még hozzá.

Ha mindent jól csinálsz, valami ilyesmi lesz az eredmény, persze vigyorral:
Lesz majd beszámoló, meg a jövő hét közepén lista is, csak a "mit szeretnék még" része nincs még kész.

(képek: pinterest)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése