2014. február 14., péntek

Pénteki projekt #18

Édes meglepetés: sütés nélküli sajttorta

Elég régóta agyalok azon, hogy meg kéne lepni Pasit valami finivel. A Valentin-napot mi nem igazán szeretjük, mindketten azt valljuk, hogy egész évben szeretni kell egymást, nem csak "erre kijelölt" napokon. Igyekszünk kedveskedni egymásnak apróságokkal, ő például szokott nekem hozni madárlátta fornettit, vagy cseresznyés colát, meg a jómúltkor fagyiért nyavalyogtam, erre beállított egy doboz sajttortás carte d'orral. Azóta is azon agyalok, hogy reprodukálni kéne. Múlt hétvégén futottam bele egy receptbe, amerikai persze, és ottani alapanyagokból dolgozik, de megpróbálom "magyarosítani", hogy meglephesd vele a párodat, vagy magadat, Kedves Olvasó. Nem csak ma, az év bármelyik napján.

Hozzávalók:

az alaphoz: néhány (az eredeti recept 9-et ír, de szerintem azok a kekszek nagyobbak) darab keksz (pl. Detki omlós-édes, vagy a mézes tere-fere)
olvasztott vaj (kb 75g)

a krémhez: natúr vagy tejszínízű sajtkrém (8 uncia, azaz 225 g), habtejszín vagy hulala felverve (ugyanannyi, mint a sajt), 10 deka porcukor, fél teáskanál vaníliakivonat vagy aroma, fél teáskanál citromlé
tetejére tehetsz eperlekvárt, vagy eperöntetet, de ha van otthon friss gyümölcs, az a legjobb

Zúzd össze a kekszet, valamivel durvábbra annál, mint amilyen a bolti darált keksz. Keverd össze az olvasztott vajjal, majd oszd el és simítsd kisebb befőttesüvegekbe, vagy desszertes tálkákba, de ha ajándéknak szánod, egy ilyen csatos üveg a legjobb megoldás.
A krém hozzávalóit keverd össze, egy jó képességű robotgéppel közepes-közepesen erős fokozaton 1-2 perc az egész művelet. Kanalazd rá a krémet a kekszalapra, aztán öntsd nyakon az eperlekvárral, vagy rakd teli friss gyümölccsel.

Az eredeti, fotókkal illusztrált receptet itt találtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése