2009. augusztus 18., kedd

Dalok szólnak a fülemben és a fejemben...

Dalok, amiket a Városhoz kötök, mert vagy róla szólnak, vagy csak eszembe juttatják az itteni életemet, a legszebb pillanatokat.
Hevia: Baños de Budapest
Ez a pasas egy zseni. Sikerült elkapnia és hangokká formálnia az egész várost. A zene lüktetése akárha a város szívének hangja lenne. Imádom.
Jamie Winchester: Home by the River 
Erről nem kell beszélnem. Otthon a folyó mellett. Volt szerencsém más folyók illatát is szagolni, de a Dunához fogható nincs (és itt most nem a szennyvíz szagára célozgatok).
The Beatles: I feel fine 
Jó-jó, nem a Városról szól, de sűrűn dúdolgatom, séta közben, takarításkor és csak itt, Piri mamáéknál nem.
Hevia: Mermuradora
Ismét Hevia. Ez a dal olyan Margitszigeten egymagamban csücsülős, felhőket nézegetős, lazulós.
Celine Dion: A new day has come
Tudom-tudom, ez milyen dolog már tőlem, de akkoris. Ez egy jól sikerült dal, jó rá ébredni, kávézni, kibámulni az erkélyről az utcára a reggeli nap fényében, ami vörösesre festi az amúgy (mostmár) barna hajamat.
Alanis Morisette: Wunderkind
Ez is olyan reggeles, buszon csücsülős, ablakon kibámulós, egyetemre menős dal. Szebb tőle a napom.
Hevia: Busindre Reel (radio edit)
Tulajdonképp az összes ismertebb Hevia szám illik ehhez a városhoz, ezt a mindenféle tömegközlekedési eszközökön jó hallgatni nyáron, napközben, amikor mehetnékem támad. És csak megyek meg megyek, futkosok a belvárosban, nézegetem a nagy márkák és az ismertebb magyar tervezők kirakatait és úgy csinálok, mintha hű de piszok gazdag lennék, elképzelem, milyen lennék egy Náray vagy egy Katti Zoób ruhában, persze ahhoz nem vagyok se elég gazdag, se elég bátor, hogy bemenjek és felpróbáljak ezt-azt, maradnak a turkálók, és az olcsó kis butikok, ahol mindig kincsekre lelek.
Ronan Hardiman: Duelling Violins
Hazafelé menős, mikor még kell egy utolsó löket energia a későig húzódó szeminárium után, vagy konyhában táncolós, mert épp főzni kéne.
The Clannad: I will find you
Otthonülős, lazulós, hűvösebb nyári, vagy kora őszi estéken egy szál magamban, nagyanyám berlinerkendőjében.
Gabriela Cilmi: Sweet about Me
Korán reggel készülődős, reggelzuhanyzós, szekrény előtt ácsorgós, miközben azon gondolkodom, mi a bánatot húzzak fel magamra, ami jól áll, nem nagy benne a seggem, mégis kiemeli azt, ami szép és elég nőcis ahhoz, hogy jó napom legyen.
U2 feat Mary J. Blige: One
One love, one life...Szeretlek, Budapest!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése