2012. december 1., szombat

Plusz kettő

Mármint két kiló. Ennyit híztam, hála Piri mama új dilijének, nevezetesen a sütisütésnek. Nincs nap sütisütés nélkül, almás pite, pudingos-meggyes bukta, házi keksz, csokis muffin, miegyéb. Hát ma mérlegre álltam és sírógörcsöt kaptam (szó szerint).
Normális ember nem kezd el sírni, tudom, de én gyerekkorom óta küzdök a súlyommal, belém égett a sok csúfolódás, hogy a saját anyám is kigúnyolt. Persze ő azt gondolta, vicces a kislányát Daganya-Banyának meg Donna Tonnának hívni, valószínűleg eszébe sem jutott, hogy ez évekkel később is fájdalmas lesz. Az pláne fájt, amikor a nyáron közölte, hogy "Végre emberi formád van, kislányom." csak mert fogytam négy kilót egy hányós-fosós vírusnak köszönhetően (tartottam is a súlyomat mostanáig). Miért, addig állati formám volt? A kövér ember nem ember, csak állat? Kiskamaszként tehénnek meg disznónak csúfoltak,szóval valószínűleg azt, aki nem sovány, tényleg állatnak tartják.
Egyszer, egy valamikori barátnőm, aki világéletében sovány volt, nevetve közölte, hogy milyen jó, hogy én elfogadtam magam ducinak, ő mennyire büszke rám. Hát nem, kispofám, nem fogadtam el, hogy nagy a seggem, vastag a combom, striáim vannak és narancsbőrös mindenem. Vagyok olyan jó nő a hájréteg alatt, mint te.
Többször megmutattam már a világnak, hogy többre vagyok képes, mint amit kinéznek belőlem. Azt mondták, nem fog nekem menni a jóga. Tévedtek. Azt is mondta egy volt osztálytársam, nekem az ELTE túl kemény, én oda be se jutok. Tévedett.
Lefaragom a fölösleget. Nem csak ezt a két kilót, többet is, ha kell. Egészen addig, míg legalább egy hűhát nem kapok azoktól, akik annakidején kicsúfoltak.

4 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Tudom,h nem mai bejegyzés, meg egy idegen vagyok, de csak most a napokban akadtam a blogodra, és ez a bejegyzés teljesen "képenvágott".
    Azért, mert... az én apukám Dromedárnak/drabális állatnak hívott mindig, ha mérges volt (ezekre emlékszem főként). Szóval teljesen átérzem a helyzetet :/
    Remélem mostanra már megkaptad a hűhádat! :)
    Lora

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden kommentnek örülök, és igyekszem válaszolni is a legtöbbre, szóval nem a bejegyzés kelte a lényeg, és az csak hab a tortán, ha új olvasó vagy :)
      Még nem kaptam hűhát, de ami késik, az majd megjön. Szomorú belegondolni, hogy nem vagyok egyedül, hogy más lányokat is kicsúfolnak, bántanak, csak azért, mert nem úgy néznek ki, mint a magazinok címlaplányai. Még szomorúbb a tény, hogy a saját szüleik is rátesznek egy lapáttal.

      Törlés
  2. Akkor megnyugodtam, mmint,h szabad kommentelni :)mert Jones blogján keresztül találtam Rád (őt is a véletlen vicces módján :D), de olyan érzés, mintha egy nagy blogcsalád lennétek, akik egymásnak írnak csak,,, na de követni foglak :) meg aztán énis most kezdtem nem rég blogolni.
    A vicces az, hogy engem a barátaim/oszt.társaim sosem csúfoltak, mindig apa volt az aki a fejemhez vágta,ha összevesztünk...aztán lefogytam, akkor a fogszabályzómmal gúnyolt :D...de tényleg a legfájdalmasabb az, hogy több ember is szenved ilyen problémákkal.
    A lényeg viszont, hogy megtanuljuk kezelni és meg fogod kapni azt a hűhát!! Szép hetet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bloggervilág közel sem annyira zárt, mint amilyennek elsőre tűnik, csak mostanában kevés az "egoblogger", akik a saját mindennapjaikról írnak, népszerűbbek a tematikus (gasztro, stílus, kreatív, stb) blogok, ezért van az, hogy nagyrészt egymásnak kommentelgetünk (és ezért örülök minden új olvasónak úgy, mint egy ötéves gyerek az ajándéknak).
      Szép hetet neked is!

      Törlés