2013. december 6., péntek

Pénteki Projekt #9

Karácsonyi lista (kettő is)

Ez most nem kívánságlista lesz, Kedves Olvasó, nem úgy, mint tavaly ilyentájt. Bevásárlólista, persze nem konkrét tételekkel, mert azok titkosak, illetve egy teendőlista, hogy ne kapjon frászt az ember lánya másfél nappal az ünnep előtt.

A beszerzendő ajándékok listája hasonlóan működik, mint a Glamour-napos, itt is érdemes szabni egy keretet, hogy elkerüld az "egész fizetésem ráment az ajándékokra és még nem is jutott mindenkinek" jelenséget. Kétféleképp lehet csinálni, az egyik módszer, hogy az összköltséget határozod meg, a másik, hogy fejenként x összeget költesz (én ez utóbbit tartom praktikusabbnak).
Írd össze, kiknek akarsz ajándékot venni, aztán döntsd el, mennyit szeretnél rászánni, majd kezdheted az ötletelést. Érdemes webshopokban is körülnézni, a karácsonyi vásárok is tartogatnak jó dolgokat (Yamuna szappanokért és egyéb fincsi fürdőcuccokért például jó a Vörösmarty téri vásárt bejárni, szokott lenni standjuk). Magát a listát írhatod egy sima papírlapra is, de ha igazán meg akarod adni a módját, dobj össze valami ilyesmit:
Én az ajándékok egy részét nem veszem, hanem elkészítem, ékszert, desszertet, ilyesmiket, a lehetőségeknek csak a képzelőerőm szokott határt szabni.
Ilyet feltétlenül szeretnék idén (csak nem biztos, hogy gömböcskébe pakolva):


Ajándékötletekkel jövök még a jövő hét folyamán!

Teendőlista. Na persze, ezen sokat nem kell magyarázni. Ó, dehogynem! Érdemes jó két héttel korábban elkezdeni a készülődést, minden nap csinálni valami apróságot (pl előszedni a karácsonyfadíszeket, megvenni az ünnepi vacsora hozzávalóit). Nem veszted el a fonalat, ha összeírod, mi mindent szeretnél letudni, és azt is vésd fel, hogy mikor (a takarítást például érdemes elosztani több napra, a sütést-főzést úgyszintén). Nem hozok konkrét listát, csak instrukciókat, mert úgyis mindenki mást tart fontosnak ilyenkor.

Nálam például a főzés és a fadíszítés is kiesik, mivel nem az Odúban töltjük a Karácsonyt, ettől függetlenül mindenképp kitakarítom és kidíszítem a lakást, az első lépéseket már letudtam, adventi koszorú kész, ajtódísz kész. Vasárnap, gyertyagyújtás után kirakok pár angyalkát. Szép sorjában mindent, ünnep előtt két nappal jön még egy gyorstakarítás, addig szinten tartom a rendet :)

(a képek forrása továbbra is a Pinterest)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése