2014. január 10., péntek

Pénteki projekt #14

Kopasz a lakás az ünnepek után, mit tegyek?

Ha tartottam volna az ütemtervet, amit egyéb okok miatt nem sikerült, akkor most írhatnám azt, hogy miután szépen apránként kitakarítottad a lakást és elpakoltad az ünnepi díszeket, és a karácsonyfától is megszabadultál (vagy visszatuszkoltad a műfenyőt a dobozába), elkezdhetsz azon gondolkodni, Kedves Olvasó, hogy mit is kezdj a lecsupaszított otthonnal. Így most kénytelen vagyok pár lépést átugrani, és a későbbiekben visszatérni rájuk. Tehát feltételezzük, hogy tisztaság és rend van.

Mi maradhat a karácsonyi dolgokból?
Neked kell eldöntened, mi számít ünnepinek, és mi az, ami csupán téli hangulatú. Nálam például egész télen kinn szokott lenni az adventi időszakban összerakott ajtódísz, meg egy üvegtálban potpourrinak csúfolt, házilag összepakolt termés-szárított narancs-fahéjrúd keverék, idén a hóemberszobrocskám is bent maradt, a külső ablakpárkány helyett inkább a kisasztalra került. Egész évben kinn vannak a gyertyák a lakás különböző pontjain, de a téli időszakban kicsit többet rakok ki, teamécsest is, tömbgyertyát is, szerintem az egyik legjobb dolog télen gyertyafény mellett teát vagy fűszeres forró csokit kortyolgatni és semmit tenni (hóesést nézni még nemnagyon volt alkalmunk, ugyebár). Ennél többet én nem szoktam, sőt, általában karácsonyfám sincs, mert szinte sosem töltöm az ünnepet az
Odúban, mindig Piri mamáékhoz megyek, vagy az utóbbi két évben Pasi szüleihez. Csak angyalkák meg rénszarvasok szokták jelképezni a karácsonyt, meg persze az adventi koszorú szokott vízkeresztig szem előtt maradni.

Csillagok és hópelyhek viszonylag ritkán fordulnak elő nálam, de szerintem simán maradhatnak február végéig. A karácsonyi fényfüzért pár pingponglabdával lehet átalakítani, és akár egész évben díszítheti mondjuk a hálószobát (az ágy felett simán el tudok képzelni egy ilyet).

  Be lehet hozni a lakásba a természetet is, pár faággal, tobozzal, amiket festékspray-vel lefújhatsz, berakhatod őket üvegtálba, vagy cserépbe is.
(forrás: Pinterest)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése